donderdag 20 februari 2014

Ole Einar Bjørndalen schrijft geschiedenis in Sotsji.

De Noorse biatleet Ole Einar Bjørndalen heeft geschiedenis geschreven in Sotsji. Hij won woensdag met het Noorse team goud op het onderdeel gemengde estafette en pakte daarmee zijn dertiende olympische medaille, een record. Hij verbeterde daarmee het record van zijn landgenoot Bjorn Daehli.

Eerder dit toernooi won hij goud op de 10 km biathlon (sprint), maar verspeelde hij een goede klassering bij de 15 km massastart door zes missers te produceren.

Björndalen neemt team mee naar gouden record medaille

Het onderdeel gemengde estafette was voor het eerst een onderdeel op de Winterspelen.Bij dit onderdeel doen zowel mannen als vrouwen mee. De twee vrouwen per team skiën beiden zes kilometer, terwijl de twee mannen allebei 7,5 kilometer moeten afleggen. Alle biatleten hebben twee schietbeurten, één keer liggend en één keer staand

Björndalen was woensdag in het Laura Cross-country Ski & Biathlon Center samen met zijn landgenoten Emil Hegle Svendsen, Tora Berger en Tiril Eckhoff duidelijk de sterkste in de gemengde estafette. De beste atleet op de Winterspelen maakte geen fouten bij het schieten.

Noorwegen kwam ruim een halve minuut eerder over de streep dan de nummer twee Tsjechië. De Italianen eindigden op een kleine minuut als derde. De winnaars maakten in hun acht schietbeurten maar twee fouten, beiden gemaakt door Berger. Met de gouden medaille voert Noorwegen ook voorlopig het landenklassement in Sotsji aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten