zaterdag 22 februari 2014

Nederlandse schaatsers met gemak naar finale achtervolging



De Nederlandse vrouwen Leenstra, Wüst en Ter Mors hadden geen enkele moeite met Japan in de halve finale van de teamachtervolging. Nederland haalt simpel de finale en laat met 2.58.43 Ook gisteren dook het trio (toen reed van Beek in plaats van Leenstra) onder de oude olympische toptijd. In de eindstrijd treft Oranje de Poolse vrouwen, die wonnen van Rusland.


Het Nederlandse team was snel vertrokken. Na 1 ronde was het verschil al 1,3 seconden. Na 3 ronden was dit al opgelopen na 4,1 seconden en besloten de Japanse dames hun krachten te sparen. De Nederlandse dames trokken vol door en spaarden niet hun krachten voor de komende finale. Met wéér een nieuw olympisch record hoeven de Nederlandse dames niet bang te zijn voor de Poolse ploeg, al zal de concentratie weer net zo goed moeten zijn als in de afgelopen ritten.



Nederlands herenteam met walk-over naar finale


Een dag eerder had de Nederlandse ploeg zowel in de series als in de halve finale een veredelde warming-up. De zwakke Fransen moesten meer dan 8 seconden toegeven op Kramer, Blokhuijsen en Koen Verweij.

In de halve finale lieten de Polen het vanaf de start al lopen om zich te concentreren op de strijd om de bronzen medaille in de kleine finale. Nederland neemt het in de finale op tegen de soepel rijdende en goed samenwerkende Koreanen. Met een tijd die maar een paar honderdste achter de Nederlandse ploeg lag zal Oranje-dat afgelopen jaar elke team achtervolging won- toch eenmaal diep moeten gaan.

Jorrit Bergsma zal niet in het team rijden. De Fries "voelde zich genaaid" en wilde niet meetrainen als hij toch niet in actie komt. Coach Arie Koops kon niet bevestigen dat Bergsma zich had teruggetrokken en wilde een relletje in de kiem smoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten