vrijdag 7 februari 2014

Kramer al snel in actie bij 5 kilometer

Sven Kramer neemt het zaterdag op de vijf kilometer op tegen de Amerikaan Jonathan Kuck. Dat bleek vrijdag uit de loting in de Adler schaatsarena. Kramer zit in de eerste rit na de laatste dweil.
Jorrit Bergsma neemt het in de rit na die van Kramer op tegen de Noor Sverre Lunde Pedersen. Jan Blokhuijsen zit in het voorlaatste paar met de Belg Bart Swings.
De laatste rit van de vijf kilometer gaat tussen de Duitser Patrick Beckert en de Zuid-Koreaan Seung-Hoon Lee. Ivan Skobrev, de lokale favoriet, moet al voor de laatste dweil rijden. De Rus, die zaterdag zijn 31ste verjaardag viert, treft de Nieuw-Zeelander Shane Dobbin.

Sven Kramer is de te kloppen man op de afstand en verdedigt zijn titel. De zesvoudig Wereldkampioen All-round  pakte "slechts" eenmaal goud op de Olympische Spelen. In 2006 behaalde de Fries een zilveren plak op de 5km, in Nagano ging het zowel op de ploegenachtervolging als de 10 km mis.

Terwijl op de eerste afstand brons nauwelijks als troostprijs gold, ging Kramer - in vrijwel gewonnen positie- de fout in tijdens het geruchtmakende "banenwissel incident", waarbij coach Kemkers hem de verkeerde baan in dirigeerde. Kermkers zal nu ook weer als coach van de favoriete Nederlander van de partij zijn.

Nederlanders favoriet

Jan Blokhuijsen toonde zich tevreden met de loting, aangezien hij als laatste van de Nederlanders mag starten.  Lee Seung-hoon (ZKo) mag als outsider worden gerekend. De immer optimistische Erben Wennemars voorziet een Nederlands podium, met Kramer op de hoogste trede.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten